skip to Main Content

Ol’ Skool Fridays: Dee’s Honeytones!

CD cover FrontDee’s Honeytones, een rhythm and blues, rockabilly band uit omgeving Rotterdam, doen de jaren 50 herleven.
Volledig in stijl spelen ze goed in het gehoor liggende dansbare muziek die ook een breder publiek aanspreekt.
De voornamelijk eigen nummers zijn geïnspireerd op de oude rhythm and blues, jump, blues en jive en de covers uit het repertoire zijn afkomstig van o.a. Wynonnie Harris en Little Esther Philips.
Dit maakt een show van Dee’s Honeytones tot een swingende ervaring!

Wie zijn Dee’s Honeytones?

Zangeres Dee Ann zingt met  volle passie voor muziek, en in stijl.
 Met haar kraakheldere zangstem doet de stijlvolle diva de stijl ten volle eer aan. Naast zang is haar swingende piano en gitaarspel een welkome aanvulling op de transparante sound van de band.
 Dee schrijft veel nummers zelf, die ze dan ook op het podium als geen ander kan vertolken.

 Contrabassist Mars heeft zijn credits reeds verdiend in vele andere Rockabilly en Roots formaties. Zijn technisch zeer steady basgeluid vormt een belangrijk deel van de basissound. Hij is tevens verantwoordelijk voor veel van het zelfgeschreven repertoire en wordt gezien als de artistieke leider van het gezelschap.

 Pat Angel heeft de blues in alle pezen van zijn lichaam en combineert dit op creatieve wijze met andere invloeden uit de rootsmuziek. Door zijn unieke spel en authentieke geluid is hij de perfecte gitarist voor deze formatie. René, die oorspronkelijk zijn roots in andere muziekstijlen had, zet met zijn technische drumwerk een solide swingende basis neer. Dit wordt aangevuld met lekker rollende drumbreaks en de soms zeer verrassende ritmeveranderingen geven een extra dimensie  aan het geheel.

Afgelopen jaar werd er flink opgetreden in zowel Nederland als België. De locaties varieerden van diverse poppodia en  muziekcafés de tot de meer specifieke festivals als Rock and Roll Sunday Hoorn en Hottroddedbullfrog.

Begin 2014 is de band de studio in gedoken om het eerste Boppin’ Rhythm and Blues album te maken, waarvan het grootste deel uit eigen songs zal bestaan. 
Na de release van het album in maart 2014 zijn we weer klaar om de podia op te gaan.
Op de site is een voorproefje te zien en te horen. www.honeytones.nl

Like ons op facebook! En Nieuwveen: een cd voor de best geklede rocker! (m of v)…

Back To Top