skip to Main Content

Ol’ Skool Fridays: Louisiana Men!

Eindelijk komen ze dan spelen in deze kroeg! De Louisiana Men: festivalband van formaat! Bekijk hun muziek op YouTube en zeker weten dat je onder de indruk bent… mis ze niet!

Info: lm-mont_200-printRootsmuziek uit de swamps van Louisiana en de Mississippi Delta. Muziek in de New Orleans traditie van Allen Toussaint, Clifton Chenier en Dr John. Met invloeden van Ray Charles, Sam Cooke en Jimmy Reed. Op het podium behalve gewone gitaren ook accordeon, allerhande percussie, wasborden en een boel mondharmonica’s, die allemaal worden gebruikt. 
Opzwepende zydeco, zompige rhythm& blues, merengue, soul en gospel passeren de revue. De uitersten bij een concert van Louisiana Men zijn groot: ingetogen ballads gaan naadloos over in opzwepende grooves. Waar de band in sommige stukken uitpakt als een ware bigband, wordt een brassband-compositie juist in een a capella uitvoering gedaan. Zoals bij de klassieker ‘Feet don’t fail me now’, waar het publiek wordt uitgenodigd in een tegenbeat mee te klappen.
Hans de Vries – aka Homesick – zang, harmonica, gitaar & dobro; Alex Siegers   – zang en percussie; Toon Ekkers – gitaar, bajo sexto, zang

Hun dubbel cd ‘Back to Nothing’ ligt achter de bar, dus vraag Joey of hij ze even laat horen! Deze nemen ze natuurlijk ook mee.

Let op: voordat de band begint te spelen, is er nog een workshop mondharmonica! Aanmelden kan vanaf 7 oktober a.s.

Back To Top